Wat drinken we thuis? Deel 4 Mascha Harms

02-06-2020
c

We sluiten de reeks “Wat drinken we thuis” af met de bieren die Mascha Harms graag drinkt thuis. Mascha regelt voor ons de tafelreserveringen, de evenementen, administratie en een stukje marketing. Zo veelzijdig als de invulling van haar werkzaamheden is ze op het gebied van speciaalbier vooral een fan van tripel bieren. Ze heeft dan ook een selectie van drie tripel bieren met elk hun eigen smaak en karakter gekozen.

“De afgelopen 2,5 maand waren bijzondere maanden. Werkzaamheden verrichten voor een bedrijf dat gesloten is en niet weten wanneer het opengaat…Gelukkig mag het nu weer en hoop ik dat veel gasten ons snel weer bezoeken! Zelf ben ik niet een ontzettende bierkenner al verkies ik een smakelijk speciaalbier zeker boven een pils. Als er wat nieuws wordt ingekocht proef ik graag mee maar als ik zelf een avondje privé lekker een biertje drink, hou ik het altijd bij de tripel bieren. Ik heb momenteel drie bieren die ik graag drink in willekeurige volgorde wink.

JOPEN TRINITAS TRIPEL

Een zeer toepasselijke naam want dit bier is een driegranen tripel. Jopen heeft hier de drie brouwgranen in verwerkt die al eeuwen gebruikt worden; gerst, haver en tarwe. Het bier heeft een krachtige en volle smaak wat ik ook verwacht bij een tripel. Het bier heeft een alcoholpercentage van 9% en heeft een bittere afdronk. Ik zit hierbij heerlijk in het zonnetje.

St. Bernardus Tripel

St.Bernardus Tripel is een traditioneel abdijbier, gebrouwen volgens de klassieke ‘Tripel’ stijl. In de streek rond Watou noemt men de Tripel ook vaak een ‘Bernadetje’, voorwaar een mooie verwijzing en hommage aan Bernadette, de jongste dochter van Evariste Deconinck. St.Bernardus Tripel heeft een licht zoet aroma en een bloemige, fruitige smaak waarbij bitter en zoet elkaar perfect in harmonie houden. Het is heeft een licht karakter en smaakt lekker als aperitief.

 

ZATTE

Dit is het eerste biertje dat gebrouwen werd bij Brouwerij’t IJ in 1985 alweer en viert dit jaar dus haar 35 jarige bestaan. Het is bij ons in het café ook een uitermate populair bier. Het is een stevig goudgeel bier met een geur van vers fruit en hier en daar een vleugje graan. De smaak is licht zoet en eindigt in een fijne droge afdronk. Een heerlijk bier om in elk jaargetijde van te genieten.

In het Delirium Café bestel ik daar graag een lekkere bittergarnituur bij en dat heb ik thuis dan ook niet achterwege gelaten. Mooi dat dit weer vanaf 1 juni op ons terras weer kan!”