Wat drinken we thuis? Deel 3 Carel Lovers

26-05-2020
c

Deel 3 van de serie Wat drinken we thuis! En dit keer een grote bierliefhebber die zo van een goed glas bier houdt, dat hij als ondernemer het Delirium Café naar Nederland heeft gebracht, onze eigenaar Carel Lovers. Als ondernemer kijkt hij ontzettend uit naar het moment dat we weer van start gaan!

Naast bier is Carel zijn passie varen en hij geniet na een dag varen op de boot graag van een biertje. Carel zijn lievelingsbier is met afstand de Sneider Hopfen Weisse Tab 5 maar uiteraard wisselt hij zo nu en dan ook af. De drie bieren die hij momenteel thuis drinkt is een combinatie van een IPA, de Hopfen Weisse en een donker bier om mee af te sluiten:

 

Schneider Hopfen weisse TAB 5

“The One and The Only, De Legendarische Hopfen Weisse”. Schneider drukte samen met Brooklyn Brewery een stempel op de Weissbier markt die het vervolgens voor altijd heeft verandert. Wellicht het eerste “collab bier”. Garrett Oliver van Brooklyn kruist een Amerikaanse Double IPA met een Bayerisch Weisse bier. Het resultaat mag er wezen, door het grote succes in zowel Amerika als in Duitsland werd Hopfen Weisse in één keer legendarisch en werd het meteen een eigen bierstijl. Na de Amerikaanse samenwerking brouwt de familie Schneider het bier verder onder de naam TAP 5, Meine Hopfen Weisse. Maar een heel klein deel van deze Weisse bock wordt in Duitsland verschonken, het grootste deel van deze specialiteit wordt geëxporteerd. Volgens Carel en velen andere is dit het beste bier van de wereld.

Delirium Nocturnum

 Een van onze standaard bieren die we op de tap hebben. Een donker bier, voor later op de avond. Het bier is zoet met een licht zuurtje en ietsje bitter. Je ruikt de aroma’s van Chocolade en mokka. Het bier is vernoemd naar het avond gebed van de paters. In 2020 werd goud gewonnen op een bier concours in Frankfust en Zilver in Lyon. Wanneer je dit bier met je ogen dicht proeft hoor je de paters zingen.

 

 

Mooie Nel

De Jopen Mooie Nel is een bijzonder IPA. In 2015 werd dit bier tijdens de Dutch Beer Wards bekroond tot Beste Bier van Nederland, een hele mooie prestatie. Mooie Nel is een fruitig en fris bier met een flinke dosis bitterheid, at kenmerkend is voor deze stijl. In 2016 werd goud gewonnen tijdens Brussels Beer challenge. Bij dit bier smaakt een pittig belegen kaas heerlijk.

Een combinatie met drie bijzondere bieren die vanaf 1 juni ook weer in het café te verkrijgen zijn. We zien jullie vanaf volgende week graag weer op ons ruime terras en café.