Wat drinken we thuis? Deel 2 Ruud Demmers

11-05-2020
c

In het tweede deel van de serie “ wat drinken we thuis” laten we Ruud Demmers aan het woord. Ruud is alweer 1,5 jaar werkzaam als bedrijfsleider bij ons. In deze rol is hij uiteraard werkzaam als gastheer in het biercafé maar daarnaast is hij veel in de weer met zaken opknappen en verbeteren zodat onze gasten optimaal van het café, terras, hapjes en speciaalbieren kunnen genieten als we vanaf 1 juni weer mogen openen. Na het werk drinkt Ruud uiteraard een biertje en Ruud is te omschrijven als een veelzijdige drinker die unieke speciaalbieren weet te waarderen. 

“Ondanks het feit dat Delirium café alweer meer dan een maand gesloten is vanwege de corona maatregelen, ben ik nog iedere week druk bezig geweest met werkzaamheden die normaal gesproken blijven liggen of die geheel niet kunnen worden gedaan, dit alles om hopelijk zo snel mogelijk weer gasten te kunnen ontvangen.  Daarnaast ben ik ook bezig met de vernieuwing van ons bierassortiment.

Grisette BIO Bieren

Zo kwam deze week een nieuwe aanwinst op de bierkaart binnen, speciaal voor de zomer lekker op ons terras. Brouwerij St. Feuillien heeft onder de merknaam Grisette een aantal lekkere biologische biertjes op de markt gebracht, een heerlijk wit biertje, een gluten vrije blond en tripel. Ik ben begonnen met de Blanche, een witbier met een volle smaak welke zich perfect laat drinken in de zomermaanden. 

Wit-Blond-Tripel

De blonde bio grisette is glutenvrij en heeft een strogele kleur. Doordat dit bier uitgesproken bitter is het een uitermate verfrissend bier. Het tripel bier in deze serie heeft een heldere, warmblonde amberkleur en kan gedurende het hele jaar worden gedronken. Na een dag hard werken is dit trio een heerlijke afsluiting. Tot snel. Ruud Demmers – bedrijfsleider Delirium café”.

Brasserie St-Feuillien 

Grisette is een Belgisch bier van hoge gisting. Het bier wordt gebrouwen in Brasserie St-Feuillien te Le Rœulx. Grisette is eigenlijk een oud (en zeer lokaal) biertype. Tussen 1900 en 1950 brouwden zo’n 50 Belgische brouwerijen hun eigen Grisette, een amberkleurig sterk gehopt bier met een uitgesproken bitterheid. Ondertussen is het van type bier naar een merk voor Bier gegroeid.

We blijven zoeken naar mooie en unieke bieren om jullie na 1 juni weer te mogen ontvangen op ons ruime terras en café! Ontdek, proef en beleef het weer samen met ons.