Dry Stout

Van origine is stout een zwaardere variant van de Porter en is zeer dnker van kleur door de geroosterde / gebrande mouten. Het alcoholpercentage varieert van 3 to meer dan 10%, afhankelijk van het type Stout. Er zijn diverse variaties op de stout, zoals de milk stout, (Irish) dry stout, oatmeal stout en export stout. Tegenwoordig is de zware variant de (Russian) Imperial Stout erg populair.

Tegenwoordig worden vier soort stout bier onderscheiden.

Irish Dry Stout. Het bekendste merk Irish Dry stout is Guinness. In de Irish dry stout is vaak een gebrande moutgeur te herkennen. De smaak is bitter, gebrand, licht zurig met een droge smaak. Soms is drop te herkennen.

Export Stout. De Export Stout is een sterke variant van de Irish Dry Stout. In de smaak zijn naast het gebrande mout ook zwarte bessen, mout en hop te herkennen.

Milk Stout. De Milk Stout wordt ook wel de Sweet Stout genoemd. Belangrijk ingredient in dit type bier is de lactose, oftewel: een suiker dat niet vergist. Dit zorgt voor de zoete geur en smaak.

Imperial Russian Stout. Speciaal voor de Russen werd het Engels stout bier aangepast naar een Imperial Russian Stout. Volgens de verhalen exporteerde de Belg La Coq grote hoeveelheiden stout bier naar Rusland voor de soldaten. Als dank daarvoor werd het Russian Stout al snel de Imperial Russian Stout. Naast het gebrand mout, zijn er vele andere smaken te herkennen. Vaak fruitig, soms zurig, zoetig-bitter en zware alcohol.

0

Guinness

Dry Stout,Stout 4.2%
Brewery : St. James’s Gate (Di...
Dublin, Ireland

0

Pearl Necklace

Dry Stout 5.5%
Brewery : Flying Dog Brewery
Frederick, Maryland, USA

0

Dochter vdK Charbon

Dry Stout,Stout 7%
Brewery : De Dochter van de Ko...
Baarle-Hertog, Belgium

0

Extra Stout

Dry Stout,Stout 5.5%
Brewery : Jopen
Haarlem, Netherlands

0

Stout + Moedig

Dry Stout,Stout 6.8%
Brewery : De 7 deugden
Amsterdam, Netherlands

0

Page 24 Black edition Stout

Dry Stout,Stout 3.9%
Brewery : Brasserie Saint Germ...
Aix-Noulette, France
All Rights Reserved © ATTICIDEA.COM 2019