• Lentebier festival in Amsterdam bij Delirium Café

Lentebier festival in Amsterdam bij Delirium Café

Maak kennis met nieuwe bieren tijdens het Lentebier Festival bij Delirium Café Amsterdam. Speciaal in het teken van frisse bieren en het heerlijke lentegevoel.

Op 21 en 22 april vindt het Lentebier Festival plaats bij ons op het terras en in ’t café. Twee dagen lang kun je genieten van bekende én voor Nederland onbekende speciaalbieren. Heerlijk op ons terras in Amsterdam met een biertje in je hand en genieten van ambachtelijk eten en uitzicht over 't IJ. Meer dan 10 internationale brouwerijen zijn aanwezig om de beste bieren voor jullie te tappen. Verder vertellen zij graag meer over de verhalen achter de brouwerijen.

 

Speciaalbier in Amsterdam

De gezelligheid, het mooie terras en het grote aanbod van speciaalbier maken dit festival de ideale setting in Amsterdam om lekker over speciaalbier te praten. Naast de brouwers, zijn er vele bierkenners waar jij jouw expertise en ervaring mee kunt uitwisselen. De unieke bieren zijn te bestellen bij verschillende stands, maar natuurlijk ook aan de bar. Om ervoor te zorgen dat jij de vele bieren kunt proeven, maken we gebruik van proefglazen. Zo stel jij je eigen biermenu samen! Het aanbod van alle bieren vind je in ons café en natuurlijk op Untappd.

 

 

Een festival is niet compleet zonder lekkere hapjes! Zo kun je bij de kaasstand verschillende kazen proeven en hebben wij een echte Italiaanse steenoven voor authentieke pizza’s. Uiteraard zal onze chef-kok daarnaast nog speciale festivalgerechten bereiden.

 

TICKETS
Bij binnenkomst koop je een proefglas voor €5,-. Deze is van jou en mag je ook houden. Met dit glas kun je bij de marktkramen en aan de bar jouw biertjes bestellen. Bier, fris, wijn en eten kan worden gekocht met munten die bij de bar te koop zijn. Een muntje kost €2,50.

 

LIVE ENTERTAINMENT
Dans de zomer tegemoet en geniet van de klanken van de lente met heerlijk live muziek. De diverse muzikale acts sluiten naadloos aan bij de tijd van het jaar en natuurlijk het bier.

 

Eerdere edities van onze festivals: een terugblik

Bij het Delirium Café in Amsterdam hebben wij twee eerdere bierfestivals georganiseerd. Eén zomereditie en één wintereditie. Beiden met een unieke eigen sfeer. 

 

In de zomer hadden wij meer dan 15 brouwerijen te gast met eigen bieren. Niet alleen kwam het speciaalbier ui Amsterdam, maar de bieren kwamen vanuit heel Europa. Onze eigen bieren en een stand met vintage bieren mochten natuurlijk niet ontbreken. Liefhebbers uit het hele land kwamen speciaal voor 'dat ene biertje' naar Amsterdam. Met ambachtelijke hapjes en heerlijke live muziek was ons compleet. Bekijk onze aftermovie voor een impressie.

 

 

Het Winterbier Festival had een hele andere sfeer. Donkere bieren, ons zelf gebrouwen Wintergloed en winterse gerechten waren de rode draad voor dit feest. Speciaal voor dit festival brouwde één van onze brouwers ook nog Gluhbier (Glier) en het ourderwedse Koek-en-Zopie.

 

 

De donkere bieren, waaronder Wintergloed, werden gebruik om te stachelen. Hierbij steek je een warme pook in een koud speciaalbiertje, waardoor de suikers in het bier gaan carameliseren. Dit geeft een unieke, karamel-rookachtige smaak aan het bier. Zo ziet stachelen eruit:

 

Ook tijdens deze gezellige dagen mocht Live muziek niet ontbreken. De Cheerful Fruitflies zorgde voor een gezellige sfeer. 


Voeg commentaar toe

Alle rechten voorbehouden © ATTICIDEA.COM 2019