Blogs van Delirium Café Amsterdam
Wat drinken we thuis? Deel 4 Mascha Harms
We sluiten de reeks “Wat drinken we thuis” af met de bieren die Mascha Harms graag drinkt thuis. Mascha regelt voor ons de tafelreserveringen, de evenementen, administratie en een stukje marketing. Zo veelzijdig als de invulling van haar werkzaamheden is ze op het...
Wat drinken we thuis? Deel 3 Carel Lovers
Deel 3 van de serie Wat drinken we thuis! En dit keer een grote bierliefhebber die zo van een goed glas bier houdt, dat hij als ondernemer het Delirium Café naar Nederland heeft gebracht, onze eigenaar Carel Lovers. Als ondernemer kijkt hij ontzettend uit naar het...
Corona maatregelen
Er zijn in het reserveringstraject en in en om het café diverse maatregelen getroffen om de RIVM voorschriften op te volgen en onze zaak op een verantwoorde en gastvrije manier te openen. Indien u direct wenst te reserveren kan dat hier.Reserveringstraject -...
Wat drinken we thuis? Deel 2 Ruud Demmers
In het tweede deel van de serie “ wat drinken we thuis” laten we Ruud Demmers aan het woord. Ruud is alweer 1,5 jaar werkzaam als bedrijfsleider bij ons. In deze rol is hij uiteraard werkzaam als gastheer in het biercafé maar daarnaast is hij veel in de weer met zaken...
Wat drinken we thuis? Deel 1 Henk Klijn
Sinds de start van het Delirium Café & Little Delirium is Henk Klijn betrokken bij ons café in Amsterdam. Als bierinspirator en horeca kenner adviseert hij ons een dag per week over de nieuwste bieren en het verbeteren van de bedrijfsprocessen. Dat doet hij...
Zijn de flesbieren wel echt over datum?
De THT datum (ten minste houdbaar tot) die vermeld staat op bier is een richtlijn voor het bepalen van de datum waarop het bier ongeveer in kwaliteit achteruit zal gaan. Dit betekent niet dat het onveilig is om het bier nog na deze datum te nuttigen. Wel wordt...
Wat maakt een zuur bier zo bijzonder?
Wat maakt een zuur bier zo bijzonder? Trek in een zuur biertje? Misschien trek je nu een vies gezicht omdat je ervan uit gaat dat we het hebben over een biertje wat bedorven is? Niets is minder waar. Het gaat hier niet om vies bier, integendeel. Het gaat hier om goed...
Wat is het effect van biervergisting op de smaak van bier?
De gist wordt ook wel het geheim van de brouwer genoemd. De gistsoort in combinatie met de wijze van vergisting bepalen voor 25 procent of een bierliefhebber de smaak van het bier wel of niet lekker vindt. Gist is veruit het allerbelangrijkste van het bier. Je kunt...
Top-10 favoriete winterbieren van Janna
Top-10 favoriete winterbieren van Janna Ben jij fan van winterse bieren? Janna wel! Daarom vroegen wij haar een top-10 van favoriete winterbieren te maken die jij deze winter nog in Delirium Café Amsterdam zou moeten proeven.1. Vandestreek Ben Nevis BA 1972 Brouwerij...
Waarom drinken we donkere bieren in de winter?
De dagen worden donkerder en dus ook het bier! Zoals de winter vraagt om andere voeding dan de zomer, zo vraagt het koudere jaargetijde ook om andere drinkgewoontes. Als de koudere tijden aanbreken dan is een fris witbier meestal niet zo aanlokkelijk. In de winter...