Blogs van Delirium Café Amsterdam

Corona maatregelen

Corona maatregelen

Er zijn in het reserveringstraject en in en om het café diverse maatregelen getroffen om de RIVM voorschriften op te volgen en onze zaak op een verantwoorde en gastvrije manier te openen. Reserveringstraject - Er dient vooraf gereserveerd te worden waarbij op de dag...

Lees meer
Wat drinken we thuis? Deel 2 Ruud Demmers

Wat drinken we thuis? Deel 2 Ruud Demmers

In het tweede deel van de serie “ wat drinken we thuis” laten we Ruud Demmers aan het woord. Ruud is alweer 1,5 jaar werkzaam als bedrijfsleider bij ons. In deze rol is hij uiteraard werkzaam als gastheer in het biercafé maar daarnaast is hij veel in de weer met zaken...

Lees meer
Wat drinken we thuis? Deel 1 Henk Klijn

Wat drinken we thuis? Deel 1 Henk Klijn

Sinds de start van het Delirium Café & Little Delirium is Henk Klijn betrokken bij ons café in Amsterdam. Als bierinspirator en horeca kenner adviseert hij ons een dag per week over de nieuwste bieren en het verbeteren van de bedrijfsprocessen. Dat doet hij...

Lees meer
Zijn de flesbieren wel echt over datum?

Zijn de flesbieren wel echt over datum?

De THT datum (ten minste houdbaar tot) die vermeld staat op bier is een richtlijn voor het bepalen van de datum waarop het bier ongeveer in kwaliteit achteruit zal gaan. Dit betekent niet dat het onveilig is om het bier nog na deze datum te nuttigen. Wel wordt...

Lees meer
Wat maakt een zuur bier zo bijzonder?

Wat maakt een zuur bier zo bijzonder?

Wat maakt een zuur bier zo bijzonder? Trek in een zuur biertje? Misschien trek je nu een vies gezicht omdat je ervan uit gaat dat we het hebben over een biertje wat bedorven is? Niets is minder waar. Het gaat hier niet om vies bier, integendeel. Het gaat hier om goed...

Lees meer
Wat is het effect van biervergisting op de smaak van bier?

Wat is het effect van biervergisting op de smaak van bier?

De gist wordt ook wel het geheim van de brouwer genoemd. De gistsoort in combinatie met de wijze van vergisting bepalen voor 25 procent of een bierliefhebber de smaak van het bier wel of niet lekker vindt. Gist is veruit het allerbelangrijkste van het bier. Je kunt...

Lees meer
Top-10 favoriete winterbieren van Janna

Top-10 favoriete winterbieren van Janna

Top-10 favoriete winterbieren van Janna Ben jij fan van winterse bieren? Janna wel! Daarom vroegen wij haar een top-10 van favoriete winterbieren te maken die jij deze winter nog in Delirium Café Amsterdam zou moeten proeven.1. Vandestreek Ben Nevis BA 1972 Brouwerij...

Lees meer
Waarom drinken we donkere bieren in de winter?

Waarom drinken we donkere bieren in de winter?

De dagen worden donkerder en dus ook het bier! Zoals de winter vraagt om andere voeding dan de zomer, zo vraagt het koudere jaargetijde ook om andere drinkgewoontes. Als de koudere tijden aanbreken dan is een fris witbier meestal niet zo aanlokkelijk. In de winter...

Lees meer
Trappistenbier en Abdijbier: Wat is het verschil?

Trappistenbier en Abdijbier: Wat is het verschil?

Veel bierdrinkers denken dat een abdijbier ook een trappistenbier is, maar dat is onjuist. Andersom klopt het wel. Alle trappistenbieren zijn abdijbieren maar niet alle abdijbieren zijn trappistenbieren. Maar wat houdt een trappistenbier precies in? Trappistenbier...

Lees meer
Black Friday Bieren in Amsterdam

Black Friday Bieren in Amsterdam

Op vrijdag 23 November barst één van de grootste kortingsacties los: Black Friday. Dit jaar willen wij van Delirium Café Amsterdam ook iets doen voor de bierliefhebbers van Nederland. Wij hebben een selectie van vintage bieren gemaakt voor Black Friday die je voor een...

Lees meer