Black Friday Bieren in Amsterdam

01-11-2017
c
black-friday-bieren-amsterdam0

Op vrijdag 23 November barst één van de grootste kortingsacties los: Black Friday. Dit jaar willen wij van Delirium Café Amsterdam ook iets doen voor de bierliefhebbers van Nederland. Wij hebben een selectie van vintage bieren gemaakt voor Black Friday die je voor een hele lage prijs kunt drinken!

Welke bieren zijn er geselecteerd voor Black Friday?

Er is een mooie selectie van donkere bieren gemaakt voor Black Friday, omdat deze bieren perfect passen bij de koudere dagen. Deze bieren zorgen gegarandeerd voor dat warme gevoel van binnen. Lekker vol van smaak en in sommige gevallen heerlijk kruidig. We hebben bieren uit 2015, 2016, 2017 en 2018 geselecteerd. Een aantal heerlijke vintage bieren dus. Hieronder zie je een aantal van de bieren.

Ciney Brune uit 2015 en 2017 van brouwerij Alken-Maes

Een Belgisch bruine dubbel met een volle smaak. Een mooi balans tussen zoet en bitter. Onze vintage Ciney bieren hebben een nog vollere smaak, doordat ze extra gerijpt zijn. We hebben de 2015 en 2017 editie bewaard, zodat de twee jaartallen vergeleken kunnen worden. Proef jij het verschil?

Struis (2015) van brouwerij ’t IJ

Struis is een Barley Wine gebrouwen volgens de Engelse stijl. Een lekker vol bier met een mooie donkere kleur. Het biertje doet je denken aan chocolade en gedroogd fruit. Door het extra rijpen op fles heeft deze Struis een extra sterke body gekregen. Drink hem rustig, want deze jongen had in 2015 al een alcoholpercentage van 9%. Dit zal nu hoger liggen.

VAL-DIEU BRUNE (2016) VAN BROUWERIJ ABBAYE DU VAL-DIEU

Dit stevige bruine bier heeft zijn mooie kleur te danken aan de donker gebrande mouten. Dit zorgt voor tonen van karamel en toffee. Een lekker zoetje dat wordt is gecombineerd met een stevige bitterheid door de gebruikte hoppen. De gerijpte variant is een mooi, vol Abdijbier

Dit is slechts een kleine greep van onze selectie van Black Friday bieren! Benieuwd naar alle bieren? Kom langs in ons café op vrijdag 23 november en laat je verrassen.

Wat zijn Vintage Bieren?

De naam zegt het al: vintage. Dat is vaak een goed ding, toch? Jazeker! Vintage bieren zijn extra lang gerijpt. Dit gebeurt op fles of in het vat. Veel brouwers kiezen ervoor een oud rum- of whiskey vat te gebruiken om de bieren te laten rijpen en een extra, volle smaak te geven. Dit worden Barrel Aged bieren genoemd.

Wij hebben zowel Barrel Aged bieren als op fles gerijpte bieren. Wij kiezen er bij een aantal flesbieren voor deze een aantal jaar te bewaren. Zo worden de bieren voller van smaak en neemt het alcoholpercentage vaak toe. Dit doen we in bijna alle gevallen met donkere bieren. Denk aan Stouts, Dubbels en Porters. Sommige bieren zijn dan voorbij hun houdbaarheidsdatum. Gelukkig is dat bij donkere bieren niet zo erg. In enkele gevallen is het biertje niet meer goed en dan ruilen wij hem om voor een nieuwe. Maar de praktijk heeft ons geleerd dat de bieren meestal veel lekkerder worden als ze extra gerijpt zijn.

Wat is Black Friday eigenlijk?

Black Friday komt van oorsprong uit de VS. Het is de dag na Thanksgiving en de officiële vrije dag voor arbeiders waarop de Kerstaankopen van start gaan. Vele winkels bieden hen producten aan met hoge kortingen. Nederland heeft Black Friday enkele jaren geleden ook overgenomen van de VS. Hoewel het geen officiële vrije dag is, zijn er wel veel bedrijven die meedoen aan de grote sale. Sinds 2018 doet Delirium Café Amsterdam ook mee met Black Friday, zodat de Nederlandse bierliefhebber volop kan genieten.