Vlaams Bruin - Vlaams Rood
Vlaams Bruin - Vlaams Rood

Vlaamse Bruine, ook wel Belgisch Oud Bruin genaamd, is een echt streekbier.  Het is een typisch Belgisch versnijbier met de karakteristieke zurige geur en smaak van de spontane vergisting door specifieke giststammen, veelal afkomstig uit de houten vaten (foeders) die gebruikt worden voor de nagisting en rijping. Het alcoholgehalte van een Vlaamse Bruine bedraagt 7,5 tot 8,5 Vol%.

De meeste Vlaamse Bruinen zijn versnijdingen (mengsels) van oud bier met jong bier. Bier van ca. 18 maanden wordt gebruikt voor het melkzurige karakter van het bier. Bier van ca. 8 maanden zorgt voor de zoetige smaak van het bier. De fruitige smaak van het bier wordt veroorzaakt door de tannines van het eikenhout. 

Vlaams (Oud) Bruin is op geen enkele manier te vergelijken met Nederlands Oud Bruin. er worden ook geen kunstmatige zoetstoffen toegevoegd.

 

Vlaamse Bruine, ook wel Belgisch Oud Bruin genaamd, is een echt streekbier.  Het is een typisch Belgisch versnijbier met de karakteristieke zurige geur en smaak van de spontane vergisting door specifieke giststammen, veelal afkomstig uit de houten vaten (foeders) die gebruikt worden voor de nagisting en rijping. Het alcoholgehalte van een Vlaamse Bruine bedraagt 7,5 tot 8,5 Vol%.

De meeste Vlaamse Bruinen zijn versnijdingen (mengsels) van oud bier met jong bier. Bier van ca. 18 maanden wordt gebruikt voor het melkzurige karakter van het bier. Bier van ca. 8 maanden zorgt voor de zoetige smaak van het bier. De fruitige smaak van het bier wordt veroorzaakt door de tannines van het eikenhout. 

Vlaams (Oud) Bruin is op geen enkele manier te vergelijken met Nederlands Oud Bruin. er worden ook geen kunstmatige zoetstoffen toegevoegd.




Alle rechten voorbehouden © ATTICIDEA.COM 2018