Troubadour Magma  Tripel yeast (2014)

Troubadour Magma Tripel yeast (2014)

0 Recensies

Stijl :India Pale Ale (IPA)
ABV : 9
CL : 50
Land : Ursel, Belgium
Brouwerij : Brouwerij Musketeers

Elk jaar brengt Brouwerij The Musketeers een éénmalig brouwsel op de  markt waarbij één aspect van het brouwrecept van Troubadour Magma wordt gewijzigd. Troubadour Magma is een amberkleurige Belgische Tripel India Pale Ale (IPA), waarin voor de dry-hopping Amerikaanse Simcoe hop wordt gebruikt.

Dit jaar wordt voor de eerste maal het pad van de hop-variatie verlaten en is er als wereldprimeur een éénmalige versie gebrouwen van Troubadour Magma met 3 verschillende giststammen : ‘Troubadour Magma Tripel Yeast’. De hoofdvergisting wordt opgestart met een wijngist, uitvergisten gebeurt met een Brettanomyces gist en voor de hergisting wordt Saccharomyces gebruikt.

Brouwerij The Musketeers uit Ursel werd opgericht in mei 2000. Ondertussen hebben de Troubadour-bieren (Blond, Obscura, Magma, Spéciale, Westkust en Imperial Stout) een stevige reputatie opgebouwd van unieke kwaliteitsbieren, en dit zowel in binnen- als buitenland. Er werden intussen meerdere internationale prijzen gewonnen, oa op de World Beer Cup (Gold Award voor Troubadour Blond).

 


Voeg een reactie toe