Ename Dubbel

Ename Dubbel

0 Recensies

Stijl :Dubbel
ABV : 6.5
CL : 33
Land : Oudenaarde, Belgium
Brouwerij : Brouwerij Roman

Dit bier heeft een geur van karamel, gebrande mout, bittere chocolade, alcohol en gezoet fruit. In de smaak overheerst de karamel en het bitter van gebrande mout en hop.

In Ename, een deelgemeente van Oudenaarde, België, staan de ruïnes van de abdij van Ename. De geschiedenis van deze abdij gaat terug tot het Verdrag van Verdun in 843, toen de Schelde de grens werd tussen Vlaanderen en het Duitse keizerrijk.

In 1063 vestigden de Benedictijnenmonniken zich in de toenmalige burcht en bouwden ze het om tot een abdij. De eerste brouwactiviteiten dateren vanaf dan. Dit avontuur was van vrij korte duur, want tijdens de Franse Revolutie werd alles met de grond gelijk gemaakt.

Op de plek van de ruïne staat inmiddels een museum, waarvan Brouwerij Roman sinds 1990 zogenaamde lekensponsor is. Ter gelegenheid van een openluchtspektakel in de ruïnes in 1990, brouwde Brouwerij Roman voor het eerst een dubbel- en een tripelbier onder de naam ‘Ename’. Later, in 1997, kreeg dit duo er ook een blonde versie bij.

Sinds 2002 brengt Brouwerij Roman Ename Cuvée 974 op de markt, die van oktober tot februari het trio Ename Abdijbieren vervoegt. De naam verwijst naar de stichtingsdatum van de Oudenaardse deelgemeente Ename.


Voeg een reactie toe