Meet the brewer: tap take over Brouwerij des Carrières - Délirium Café Amsterdam
vr
03 jul
Meet the brewer: tap take over Brouwerij des Carrières

Meet the brewer: tap take over Brouwerij des Carrières

Om 17.00 uur zal het Duivelse bier, Diôle bier, van brouwerij des Carrières geïntroduceerd worden bij het Délirium Café Amsterdam.

Diôle is geboren uit de passie van 2 jeugdvrienden met een liefde voor streekproducten, voornamelijk bier.

Gelegen te Basècles (Henegouwen), heeft de Brouwerij des Carrières het levenslicht gezien in December 2012, en richt zijn productie vooral op de vervaardiging van streekbieren, door zoveel mogelijk lokale grondstoffen te gebruiken (gerst, hop, populieren houten kistjes) en kort te sluiten. De naam “ Diôle “ (letterlijk duivel in het lokale dialect) is ook rechtstreeks gekoppeld aan de streek, voorheen was het een instrument dat werd gebruikt voor het oppoetsen van het beroemde zwarte marmer van Basècles, waardoor het dorp faam verworven heeft in de 19de eeuw.

Twee jaren waren nodig om een gamma van 3 bieren te ontwikkelen, vertegenwoordigd door een blond bier, een amber bier en een donker bier.

Gebrouwen zonder kruiden, worden de Diôle bieren gekenmerkt door een subtiele combinatie van 4 verschillende hop, die ze een fruitige en bloemige toets geven, met name het blond Diôle bier, terwijl de methode van kleinschalige verwarming van het brouwsel een gekarameliseerde toets geeft aan de amber en bruine bieren.